Justitie pakt eigenaar growshop aan

Het Openbaar Ministerie van Zwolle heeft vandaag bekend gemaakt dat politie Flevoland op 22 oktober een 31-jarige eigenaar van een growshop in Amsterdam heeft aangehouden op verdenking van witwassen. Op die dag zijn ook de growshop en zijn woning in Almere doorzocht. Daar werden sieraden, twee auto’s, een boot en bijna 720.000 euro aan contant geld  aangetroffen en inbeslaggenomen.

In de growshop is onder andere de administratie en de boekhouding van de verdachte inbeslaggenomen. Ook op de banktegoeden van de verdachte is beslag gelegd.

Er is uitvoering onderzoek verricht door de politie Flevoland in samenwerking met de Financiële Recherche van Flevoland, Utrecht en Gooi- en Vechtstreek, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Bij de huidige stand van zaken gaat het OM er van uit dat het niet anders kan dan dat het inbeslaggenomen geld en de inbeslaggenomen voorwerpen afkomstig zijn van een misdrijf.

De verdachte is op 7 november jongstleden voor de raadkamer van de rechtbank in Lelystad verschenen. De raadkamer heeft besloten het voorarrest van de man met 90 dagen te verlengen.