Justitie werkte samen met postbedrijf

Het landelijk parket heeft een groot onderzoek afgerond naar smokkel van drugs in postpakketten. De politie hield dinsdagmorgen een 36-jarige man uit Amstelveen, een 40-jarige man uit Amsterdam en een 31-jarige vrouw uit Amsterdam in hun woningen aan.

Interventieteam

Volgens de politie verhandelden zij drugs via het darkweb en verstuurden ze die via reguliere postpakketten.

Met een groot persbericht zet de politie hiermee een nieuw team in het zonnetje. De verboden middelen zijn op het spoor gekomen door controles van het sinds september 2016 actieve gespecialiseerde Post/Pakket Interventieteam (P2it).

Kluis

De politie deed 8 doorzoekingen in 4 woningen, 1 vakantiehuisje en 3 garageboxen in de Noord-Hollandse plaatsen Amsterdam, Amstelveen en Zandvoort.  Bij de doorzoekingen zijn 13.000 euro aan contanten en 15 dure horloges, een gaspistool, een klapmes en een ploertendoder aangetroffen. Een van de garageboxen in Amstelveen was tot de nok toe gevuld met softdrugs en benodigdheden voor de productie daarvan. In een andere garagebox in Amstelveen trof de politie een enorme kluis aan met veel softdrugs. Andere in de woningen in beslag genomen goederen:  weegschalen, sealmachines, een labelwriter, laptops en diverse mobieltjes. Verder zakken wiet en voorgedraaide joints.

26Festus

Op 2 januari 2017 is het onderzoek 26Festus gestart, onder gezag van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Dit was naar aanleiding van het onderscheppen van zes postpakketten met xtc-pillen, hasj, MDMA, LSD,  cocaïne en amfetamine.