Justitie wil executieverkoop spullen van Mink Kok

De belastingdienst wil spullen van de topcrimineel Mink Kok verkopen. Het gaat waarschijnlijk om roerende zaken – geen vastgoed – meldt Het Parool. Kok is in 2013 veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in Libanon, vanwege cocaïnesmokkel.

Het is niet duidelijk wat voor schuld de belastingdienst precies wil vereffenen. Zijn advocaat Adèle van der Plas zegt in de krant: 'Ik weet dat er in het verleden een oude schuld heeft gespeeld, maar hij had toen helemaal geen geld om die te betalen. Geen idee waar het dit keer over gaat.'

De belastingdienst was eerder al van plan om spullen van ok te verkpoen, maar die werd toen opgeschort.

Kok werkte in het verleden samen met topcriminelen als Jan Femer, Stanley Hillis, Sam Klepper en John Mieremet, die inmiddels allemaal zijn geliquideerd. Ook werkte hij nauw samen met de geliquideerde advocaat Evert Hingst.  

Hij verdiende volgens justitie tientallen miljoenen met vooral xtc- en wapenhandel in de jaren 90. In Nederland werd hij twee keer veroordeeld voor wapenhandel. Voor de moord op Alkmaarder Jaap van der Heiden werd hij in 2007 vrijgesproken. In 2011 werd K. in de Libanese kustplaats Kaslik opgepakt. In een hotel werd 53 kilo coke gevonden.