Justitie wil Mixers plukken

Justitie in België maakt jacht op het criminele vermogen van de Mixers, een van de grootste drugsbendes van het land. Zowel in België als Marokko is beslag gelegd op bankrekeningen, cash, onroerend goed, peperdure auto’s en andere luxe goederen. Justitie doet al twee jaar onderzoek naar de Mixers. 

Dat meldt de Gazet van Antwerpen (+).

Broers

De Mixers spelen een belangrijke rol in de import en handel van cocaïne in Antwerpen. De organisatie, opgebouwd rond de Marokkaanse broers S. uit Borghout, hebben ook een groot deel van de Antwerpse gebruikersmarkt in handen. Het lijkt er op dat de top van de bende, waaronder Abdel, Aziz, Khalid en Said S., naar het buitenland is gevlucht nu het onderzoek naar de bende de laatste tijd is geïntensiveerd.

Marokkaans vastgoed

Ongeveer een maand geleden zijn Belgische rechercheurs naar Marokko vertrokken om onderzoek te doen naar de Mixers. Daar ontdekten de agenten dat de bende onder andere heeft geïnvesteerd in vastgoed in Berkane en Tanger. De rechercheurs kwamen onder andere een rekening tegen van sanitaire benodigdheden voor verschillende appartementen. De factuur à 30.000 euro was cash voldaan. De bende kocht ook een aantal driewielige motoren, jetski’s en aanhangwagens voor jetski’s bij een gespecialiseerde handelaar in het Vlaamse Tessenderlo, zo schrijft de Gazet. De factuur oversteeg ruim de 100.000 euro, maar ook dat bedrag werd cash op tafel gelegd.

Speedboot en jetski’s

Op verzoek van justitie in Antwerpen hebben de Marokkaanse autoriteiten beslag gelegd op verschillende luxe goederen, zoals een speedboot, jetski’s en dure auto’s waaronder een Porsche Cayenne. Ook op het vastgoed is beslag gelegd.

Nadori

Naast de Mixers ligt ook een andere bende onder vuur, de Turtles. Deze bende houdt zich bezig met het uithalen van cocaïne in de Antwerpse haven. Kopstuk Naserdin T. – ook wel Nadori genoemd – (zie foto boven) van de Turtles is ook voortvluchtig. Zijn familie bezit een groot paleis in Nador, een stad aan de Middellandse Zee.

‘Mijn cliënt en zijn familie hebben in Antwerpen een succesvolle drankenhandel. Het is dus voorbarig om hen te beschuldigen van witwassen’, zo reageert advocaat Tim Smet tegenover de Gazet van Antwerpen. ‘Laat ons het onderzoek rustig afwachten.’