Justitie wil Quincy Promes vervolgen voor betrokkenheid bij steekpartij

Het Openbaar Ministerie wil voetballer Quincy Promes (29) vervolgen voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij, waarbij zijn neef zwaargewond raakte. Promes, die recent nog speelde voor Oranje tijdens het EK, wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Zeer ernstig knieletsel

Promes zou eind juli 2020 een groot familiefeest hebben gegeven in een loods van zijn eigen bedrijf in Abcoude, toen hij ruzie kreeg met een neef. Daarbij zou Promes zijn familielid hebben gestoken met een mes, waarbij deze zwaargewond raakte. Het slachtoffer liep zeer ernstig knieletsel op. Omstanders zouden tussenbeide zijn gekomen en erger hebben voorkomen.

Het familielid deed in november vorig jaar aangifte van de steekpartij. Promes, huidig speler van Spartak Moskou, werd op 13 december 2020 gearresteerd en zat twee dagen vast.

Civiele procedure

Het motief voor de steekpartij zou een diefstal zijn geweest, waarvan het slachtoffer werd beticht. Het slachtoffer liet eerder in een civiele procedure beslag leggen op een woning van Promes. Dat is gedaan als zekerheidstelling voor een op handen zijnde schadeclaim.

De politie heeft het onderzoek naar de steekpartij in mei afgerond en stuurde het dossier door naar het OM in Amsterdam. Het OM wil Promes vervolgen voor de steekpartij. Er is nog geen definitieve aanklacht. Zijn advocaat Gerard Spong mag eerst nog onderzoekswensen formuleren. Pas als die onderzoeken zijn afgerond, volgt een definitieve beslissing tot vervolging.