‘Juwelenhandelaar aangehouden in Noordwijk’

In het onderzoek naar de verduistering van juwelen uit de kluis van hotel Huis ter Duin in Noordwijk verdenkt het Openbaar Ministerie juwelenhandelaar Wouter van der H. van medeplichtigheid. Dat heeft het OM bevestigd aan De Telegraaf.

Replica’s

Wouter van der H. en zijn vader leveren juwelen aan prominente rijke Nederlanders. De Telegraaf noemt profvoetballers, oud-eurocommissaris Neelie Kroes en voormalig VVD-prominent Rita Verdonk. De 33-jarige Van der H. woont in België. Hij wordt er volgens de krant van verdacht honderdduizenden euro’s aan diamanten en andere edelstenen te hebben vervangen door goedkope replica’s van glas.

Diamanten ring

De sieraden werden hem aangeleverd door butler van het hotel Marcel J. Deze had toegang had tot de hotelkluis en was een vertrouweling was van de eigenaars van Huis ter Duin, de familie Noorlander. De butler legde steeds de sieraden met glas terug in de kluis. Van der H. is dit voorjaar in het Noordwijkse hotel gearresteerd, nadat hij daar naartoe was gelokt door de politie. Hij zou een diamanten ring van de steenrijke sloopondernemer Henk Oudt die hij zou reinigen persoonlijk terugbrengen. Dat had Oudt in samenspraak met de politie gemist. De butler was toen al aangehouden.

Zie ook:

De butler heeft het gedaan