Juwelier nieuw slachtoffer in reeks ramkraken

De pui van juwelierszaak Diamonds & Jules in Tilburg is donderdagochtend geramd met een gestolen auto bij een ramkraak. De daders hebben eerst een paaltje uit de grond gerukt en zijn daarna bij de winkel naar binnen gereden. De daders hebben juwelen uit de winkel meegenomen, maar het is nog niet duidelijk wat de buit precies is. De afgelopen dagen was er een reeks van ram- en plofkraken door het hele land.

Volgens de politie zijn er drie daders, naar wie de politie nog zoekt. Ze zijn er waarschijnlijk op een scooter vandoor gegaan. De auto waarmee  de pui is geramd, is achtergebleven. De technische recherche is bezig met een sporenonderzoek. De eigenaar van de zaak mist zeker een aantal horloges.

Reeks ram- en plofkraken

Eind vorige maand en in de eerste dagen van september vonden er ook ram- en plofkraken plaats in Kaatsheuvel, Munstergeleen, Obbicht, Zoetermeer, Purmerend en Amsterdam. Voor de ramkraak in Kaatsheuvel, waarbij met een auto bij een boekenzaak naar binnen werd gereden om pakjes sigaretten te stelen, is iemand opgepakt.

Bij de plofkraak in Amsterdam, waar geldautomaten werden opgeblazen, zijn omstanders bedreigd met een vuurwapen. Ook in Obbicht, in Limburg, werd een plofkraak gepleegd op een geldautomaat; daar reden de daders bovendien een politieauto aan die op de melding van de plofkraak was afgekomen. De politieauto kon niet meer verder rijden en de daders konden ontkomen.

De ramkraak in Munstergeleen en de plofkraken in Purmerend en Zoetermeer, alle drie gericht op geldautomaten, mislukten.