Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd

De Deurnese juweliersvrouw Marina Sanders wordt niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers. Dat melden bronnen bij justitie aan Omroep Brabant en de NOS. Na onderzoek staat volgens het Openbaar Ministerie vast dat het noodweer was.

Stills

Eind maart dit jaar werd juwelier Goldies in Deurne overvallen door twee mannen. Sanders pakte een pistool en schoot door een deur heen waarna beide overvallers overleden. Een derde overvaller is later aangehouden. In het onderzoek waren beelden uit een beveiligingscamera uit de juwelierszaak cruciaal. Het is geen bewegend beeld, maar ‘stills’ die om de drie seconden verversen. Aan Omroep Brabant vertelde een bron wat er op de beelden te zien is.

Dreigen

Uit de reconstructie blijkt dat op het moment dat de vrouw hoort dat haar man wordt belaagd door de twee mannen, ze een pistool pakt en daarom begint te dreigen als een van de overvallers naar de ruimte wil komen waar de juweliersvrouw op dat moment is. Hij draait zich om en stort zich op haar echtgenoot. De vrouw laadt het wapen door en schiet door de kier van de deur op een van de overvallers die op haar man zit. De kogel gaat dwars door zijn arm en raakt ook de juwelier. Daarna schiet ze dezelfde overvaller ook in zijn been.

Borst

De overvaller geeft niet op en gaat door. En ook de andere overvaller stort zich op de juwelier. De man ligt onder de overvallers en dan schiet Marina beide overvallers in de borst. Eentje probeert zich nog op de juwelier te storten, maar hij zakt na een aantal seconden neer. De reconstructie laat volgen het Openbaar Ministerie zien dat er sprake was van noodweer omdat blijkt dat Marina stap voor stap heeft gehandeld. Eerst heeft ze gedreigd, toen pas schoot ze in de arm en het been en daarna, toen de overvallers niet opgaven, heeft ze hen in de borst geschoten.

Eerder maakte justitie bekend dat juweliersman Willy niet zou worden vervolgd. Vrijdag heeft justitie beslist ook Marina niet te vervolgen.