Juweliersvrouw Goldies niet vervolgd

Het gerechtshof in Den Bosch heeft besloten dat de vrouw van de juwelier Goldies in Deurne die vorig jaar twee overvallers doodschoot niet hoeft te worden vervolgd. Advocaat Bénédicte Ficq probeerde voor nabestaanden van één van de overvallers in een zogeheten artikel 12-procedure bij het gerechtshof vervolging af te dwingen.

Worsteling

Eerder besloot het Openbaar Ministerie dat de juweliersvrouw geen vervolgbaar strafbaar feit pleegde omdat ze het vuur had geopend uit noodweer, om haar echtgenoot Willy te verdedigen, die op dat moment in gevecht was met twee overvallers. Ze loste een schot door een deels geopende deur en loste na binnentreden tijdens de worsteling een tweede schot. Volgens het hof valt te verwachten dat een strafrechter tot eenzelfde oordeel zou komen.

Geen beroep

Tegen de beslissing van het gerechtshof is geen beroep mogelijk. Juwelier Willy is vervolgd en veroordeeld voor verboden wapenbezit. Hij kreeg honderd uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Een derde dader die betrokken was bij voorbereidingshandelingen is verooreeld tot drie jaar cel.

Het arrest van het gerechtshof.

Alle berichten over de zaak.