Kaatee stapt naar de rechter

De Amsterdamse Wallen-ondernemer Marcel Kaatee stapt naar de rechter om in beroep te gaan tegen het besluit van de gemeente Amsterdam om hem vergunningen te weigeren voor zijn gokautomatenbedrijf. Kaatee werd door het Openbaar Ministerie gezien als de ‘stroman’ van Willem Holleeder maar is in hoger beroep door het gerechtshof vrijgesproken van iedere betrokkenheid bij de afpersingen van Holleeder. Toch weigert de gemeente, met de Wet Bibob in de hand, de vergunningen. Donderdagavond kwam Kaatee aan het woord in NIeuwsuur. Kijken na de break. 

Kaatee komt maar niet af van de criminele associatie. De gemeente ziet een ‘ernstig gevaar’ dat hij zijn bedrijf gebruikt om misdaadgeld wit te wassen.

De gemeente had Kaatee in het besluit voor eventuele bezwaren verwezen naar de arrondissementsrechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht.

Maar de rechtbank Amsterdam blijkt helemaal niet bevoegd te zijn om een verzoek voor het bedrijf van Kaatee in behandeling te nemen, omdat zijn bedrijf onder de kansspelen valt. De gemeente had Kaatee dus naar het verkeerde loket gestuurd.

De zaak komt nu voor bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag.