Kaatee vordert geld van Paarlberg

Speelautomatenexploitant Marcel Kaatee, wiens speelhallen op de Amsterdamse Wallen moesten worden gesloten omdat de gemeente een exploitatievergunning weigerde, eist in een civiele procedure geld van vastgoedmagnaat Jan-Dirk Paarlberg, aldus Het Parool. Kaatee was verdachte in de afperszaak van Willem Holleeder maar werd daarin vrijgesproken. De gemeente zag echter op grond van de wet Bibob wel grond om hem vergunningen te weigeren, uitsluitend omdat hij in verband wordt gebracht met Paarlberg.

Kaatee heeft geld geleend van Paarlberg om de aankoop van een aantal panden op de Wallen, voor de gokhallen, te financieren.

In hoger beroep heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald dat Paarlberg ruim zeventien miljoen euro heeft witgewassen, geld dat Holleeder van de in 2004 vermoorde Endstra zou hebben afgeperst.

In 2003 heeft Kaatee 4 miljoen euro geleend van van Wilbury Ltd. op de Britse Maagdeneilanden, een maatschappijtje van Paarlberg.

Recent heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven geoordeeld dat Kaatee door de gemeente terecht een verlenging van de expolitatievergunning heeft geweigerd.

‘Ik moet mijn bedrijf sluiten omdat ik financiële banden heb gehad met meneer Paarlberg. Daardoor lijd ik schade, en ik ben van mening dat die schade door Paarlberg moet worden vergoed, zegt Kaatee in Het Parool.

Jan-Dirk Paarlberg is overigens tegen de uitspraak van het gerechtshof, dat hem tot vier jaar cel heeft veroordeeld, in cassatie gegaan bij de Hoge Raad.