Oud-rechter Kalbfleisch slaat terug

Het was de te verwachten: de oud-rechter en voormalig topman van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), Pieter Kalbfleisch (66), bereidt een schadeclaim van enkele tonnen voor. Hij wil geld van de Nederlandse staat omdat hij vindt dat het Openbaar Ministerie hem ten onrechte heeft vervolgd. Kalbfleisch is onlangs in hoger beroep vrijgesproken van meineed.

Gram

Kalbfleisch heeft De Telegraaf uitgekozen om publiekelijk zijn gram te spuien. In een interview met die krant zegt hij: 'Ik wil mijn onkosten vergoed hebben en wellicht immateriële schade'. Kalbfleisch dreigt ook met juridische actie tegen de familie Poot van Chipshol en NRC Handelsblad.

Aangezwengeld

Volgens Kalbfleisch heeft de familie Poot de aangifte tegen hem aangezwengeld. De eigenaren van Chipshol, die zijn benadeeld door de Nederlandse staat, vermoedden dat enkele rechters, onder wie Kalbfleisch en Hans Westenberg een kwalijke rol daarin hebben gespeeld. De familie Poot plaatste paginagrote krantenadvertenties en schreef op websites dat Kalbfleisch corrupt zou zijn.  

Onzorgvuldig

Kalbfleisch vindt dat NRC Handelsblad uiterst onzorgvuldig is omgegaan met door Poot gelekte justitiële stukken: 'dat tart elke beschrijving.'

Eerdere berichten.