Kamper beschoten met anti-tank granaat

Buurtbewoners van woonwagenkamp De Linie in Bergen op Zoom werden gisteren om 5 uur ’s ochtends opgeschrikt door twee harde knallen. Uit politie-onderzoek blijkt vandaag dat het een anti-tankgranaat was, die werd afgevuurd.

‘De hele dag is er onderzoek geweest door de technische recherche, de ravage is enorm. We hebben ter plekke monsters genomen om er achter te komen wat voor projectiel het geweest kan zijn’, zegt Esther Boot van het korps West-Brabant.

Aangifte

Een anti-tank granaat wordt meestal afgevuurd vanaf de schouder en kan de harde bepantsering van een tank doorboren. De politie vermoedt dat de granaat opzettelijk op de woning is afgevuurd, met de bedoeling om de bewoners te treffen. De 56-jarige bewoner heeft zondagmorgen bij de politie aangifte gedaan. Tijdens de aanslag lag de man te slapen.

Openheid

Het slachtoffer is een bekende van de politie. De man blijkt verder niet echt meewerkend, hij geeft aan de recherche onvoldoende openheid van zaken, zegt de woordvoerder. Volgens Omroep Brabant is de bewoner een familielid van No Surrender voorman Klaas Otto, maar heeft de granaataanslag niets met rivaliserende motorbendes van doen.