Kannibaal pleegt zelfmoord in cel (VIDEO)

Stefano Brizzi (foto), die vorig jaar de Londense politieman Gordon Semple vermoordde en deels opat, heeft zelfmoord gepleegd in de extra beveiligde gevangenis van Belmarsh, Londen. Brizzi werd in december 2016 veroordeeld tot levenslang, met een minimum van 24 jaar. 

De 50-jarige Brizzi was verslaafd aan crystal meth, de drug die onder homoseksuelen ook wel liefkozend ’tina’ wordt genoemd.

Grindr

Brizzi, oorspronkelijk afkomstig uit de buurt van Florence, en Semple (foto rechts) hadden elkaar leren kennen op Grindr, een dating app voor homoseksuelen. Semple werd in de flat van Brizzi gewurgd. Brizzi probeerde eerst het lichaam van de politieman in een zuurbad op te lossen – net zoals dat was gebeurd in de tv-serie Breaking Bad, waarvan de Italiaan een groot fan was. Delen van het lichaam van het slachtoffer werden ook gekookt en gegrild en vervolgens door Brizzi opgegeten.

Duivel

Stefano Brizzi groeide op in een liefdevol katholiek gezin in Italië. Toen hij er achter kwam dat hij homoseksueel was, ging het mis. Hij dacht dat hij een kind van de duivel was en verhuisde in 2012 naar Londen. Daar ging hij aan de slag als webontwikkelaar bij investeringsbank Morgan Stanley en verdiende zo’n 70.000 pond per jaar. Ondertussen raakte hij besmet met hiv en steeds meer verslaafd aan drugs als crystal meth, GHB, ketamine en poppers. Door zijn verslavingen raakte hij zijn baan kwijt.

354 doden

Brizzi zal niet de enige zijn die dit jaar in een Britse cel sterft. Vorig jaar stierven er in Engelse gevangenissen 354 mensen, een record.

Hieronder een kort fragment van het verhoor van Brizzi, vorig jaar zomer.