Kantoor Haico Endstra afgeluisterd

In het kantoor van Haico Endstra in Amsterdam hebben onbekenden de afgelopen jaren geheime opnames laten maken. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Quote en Crimesite. Haico Endstra is de broer van de in 2004 doodgeschoten criminele vastgoedhandelaar Wim Endstra (foto), die ook wel de ‘bankier van de onderwereld’ is genoemd. 

In het april-nummer van Quote staat een zeer gedetailleerd verhaal over de handel en wandel van Haico Endstra en over de nalatenschap van diens broer, door Quote-verslaggeefster Nikki Sterkenburg en Crimesite-hoofdredacteur Wim van de Pol. Haico Endstra is momenteel verwikkeld in een afwikkeling met de erfgenamen, de kinderen van Wim Endstra en de Nederlandse staat.

De opnames zijn gemaakt in het kantoor van Haico Endstra in het World Fashion Center door specialisten. Volgens De Telegraaf van donderdag is de opdrachtgever afkomstig uit het criminele milieu, dat zou ‘azen’ op de erfenis van Endstra. 

De Telegraaf schrijft dat Haico Endstra door de verslaggevers van Quote en Crimesite op de hoogte is gebracht van het bestaan van de opnames. Endstra toonde zich tegenover hen verrast.

Volgens De Telegraaf heeft Endstra daarna aangifte gedaan bij de politie in Amsterdam.

Op de opnames staan honderden uren gesprekken tussen Endstra, zijn persoonlijke adviseur en advocaat Hans Koets en zijn financiële man, Andy van der Mark, die ook kantoor houdt in het World Fashion Center.  

Haico Endstra is de directeur van de bedrijven waarin de nalatenschap van zijn broer zit, maar hij is geen erfgenaam.

Zie ook Quotenet.