Kantoorpand met anti-tankwapen beschoten (UPDATE2)

Het kantoorpand van Panorama in Amsterdam-Sloterdijk is gisteravond met een antitankwapen beschoten. In het gebouw, dat tussen de Tempelhofstraat en Teleportboulevard staat, zijn verschillende bedrijven gehuisvest. Het incident vond om 23.05 plaats. De politie heeft een verdachte aangehouden.

De gearresteerde man komt uit Woerden en is 41 jaar, zo meldt de politie vrijdagmiddag. Hij is in zijn woning aangehouden. De 41-jarige man is de president van de Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad.

Er zijn bij de beschieting geen gewonden gevallen. Wel sneuvelde er een ruit en werd een deur uit het pand geblazen. De raketwerper werd in de buurt van het pand gevonden.

Het is nog onduidelijk waarom het kantoor van Panorama is beschoten. De politie doet nog onderzoek. Op de site van het weekblad staat: ‘De redactie van Panorama en de uitgeverij Pijper Media is blij dat er een verdachte is aangehouden. Wij zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft. Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega’s van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk.’