‘Kapikane’ Kuipers stapt uit Satudarah

Henk Kuipers, 'kapikane' bij motorclub Satudarah, is uit de club gestapt. Dat heeft Kuipers tegenover Crimesite bevestigd naar aanleiding van een bericht van Daglad van het Noorden. Kuipers was al jaren het gezicht van de motorclub, maar kan zich niet meer vinden in het beleid binnen de club. Beide partijen gaan in 'good standing' uit elkaar.

Kuipers wil dinsdag niet al te veel kwijt over de beslissing om uit de club te stappen. Hij heeft dat besluit naar eigen zeggen in de nacht van maandag op dinsdag genomen.

Woensdagavond geeft de Kapikane van Satudarah een persconferentie in het clubhuis in Emmen. 'Het klopt dat ik me niet meer kan vinden in het beleid van de club', zegt Kuipers tegen Crimesite. Hij gaat daar morgen tijdens de persconferentie verder op in. Kapikane is een van de belangrijkste functies binnen de motorclub Satudarah.

In de laatste week van december gaf Kuipers nog een interview aan Nieuwe Revu over de handelswijze van politie en justitie. Hij zei 'schijtziek' te worden van de eenzijdige berichtgeving van het OM.

Hieronder een eerder optreden van Kuipers in het tv-programma Pauw en Witteman.

{youtube}HvWwtzEB65o{/youtube}