Kasteelmoord-verdachten zwijgen

Dinsdag hoort de raadkamer in Brugge de drie verdachten van de kasteelmoord in België. De 61-jarige schoonvader van slachtoffer Stijn Saelens (34), zijn zwager Peter (31) en gewezen onderwereldfiguur Pierre Serry (62) staan voor het eerst tegenover elkaar voor een rechter. Er is nog geen doorbraak in het onderzoek maar Belgische kranten suggereren dat tijdens de zitting vandaag iemand zal breken.

Tot nu toe heeft dokter André Gyselbrecht (61) iedere betrokkenheid ontkend. Zijn advocaat Jef Vermassen heeft zijn cliënt zondagavond in de gevangenis het volgende gezegd, zo deelde Vermassen mee aan de pers: ‘André, dinsdag is het raadkamer. Tegen dan wil ik alles weten. Denk na, en vertel mij de waarheid.’Op de zitting zal de onderzoeksrechter de stad in het onderzoek presenteren en vragen stellen aan de verdachten. Volgens Het Nieuwsblad heeft de onderzoeksrechter sterke aanwijzingen dat de dokter samen met Peter het moordplan op de kasteelheer in elkaar zette.

Motief: spanningen en ruzie met de wispelturige Stijn Saelens met zijn gezin naar Australië zou verkassen. Maar er zijn ook geruchten dat Saelens incest zou hebben gepleegd met zijn kinderen. Oude vriend Serry, zou met zijn connecties huurmoordenaars ronselen.

Belangrijk feit is dat het stoffelijk overschot in de achtertuin van Pierre Serry is gevonden. Maar de onderzoeksrechter zou er niet vanuit gaan dat Serry de schutter is geweest. Zowel de dokter als zoon Peter hebben een sluitend alibi voor de dag van de moord.