Kasteelheer stierf gruwelijke dood

De Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft de hand gelegd op het forensisch onderzoeksrapport naar de dood van kasteelheer Stijn Saelens die eind januari verdween uit zijn kasteel te Wingene (B). Hij zou eerst bont en blauw geslagen zijn en zich fel hebben verweerd. Hij kreeg een kogel in de rug. Vervolgens werd bij in een auto gesleurd en tien kilometer verderop gebracht naar het chalet van verdachte Pierre Serry in Aalter. Een bloedspoor bleef achter op de vloer in het kasteel.

Door de schotwond verloor hij veel bloed en stikte hij bijna, hetgeen mogelijk de doodsoorzaak was, maar hij bleef nog geruime tijd leven.

De daders dumpten hem vervolgens in de put en schoten nog een tweede keer op hem, mogelijk omdat hij nog een teken van leven had gegeven. Daarna overgoten ze het lichaam met zuur.

De Nederlandse verdachte Tinus van W. (48) die zou hebben bemiddeld tussen de uitvoerders en de opdrachtgever, mogelijk Pierre Serry is door de rechter in Brugge langer in bewaring geplaatst. Justitie heeft meer tijd nodig en ook gekregen om zijn rol helder te krijgen.

Serry zou zijn benaderd door de schoonvader van Saelens. Serry heeft op zijn beurt weer gebeld met de Eindhovenaar, op zoek naar iemand die de kasteelheer ‘een lesje kon leren’.

De advocaat van Van W. heeft beroep aangetekend tegen de verlenging van het voorarrest. Hij erkent wel de telefonische contacten tussen zijn cliënt en een verdachte, maar die hadden volgens hem niet te maken met de feiten. 

Alle berichten over de kasteelmoord.