Kasteelmoord: opgepakt en weer vrij

In het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens in januari 2012, ook wel bekend als de Kasteelmoord, heeft de politie vorige week een Eindhovenaar gearresteerd. Het zou gaan om de boezemvriend van de hoofdverdachte Ronald van B., die volgens justitie een van de schutters is. Van B. overleed vorig jaar door een ernstige ziekte.

De Nederlandse politie heeft vorige week de Eindhovenaar Paul K. opgepakt en heeft hem vrijdag overgeleverd aan België. Uit dna-onderzoek is echter gebleken dat K. niets met de moord te maken heeft. Hij is weer vrijgelaten.

‘Het klopt dat wij vorige week een Nederlander hebben ondervraagd’, bevestigt de Brugse procureur Jean-Marie Berkvens tegenover Het Nieuwsblad in België. ‘De man is ondertussen weer vrijgelaten.’

In januari bracht een dna-match aan het licht dat een van de twee schutters de Nederlander Ronald van B. was. Hij overleed drie maanden na de moord aan kanker. De Belgische justitie is ervan overtuigd dat er nog een mededader moet zijn. Door de ziekte van Van B. kon hij nooit in staat zijn om het lichaam van Saelens in zijn eentje te verslepen.

Er is een dna-spoor van de vermoedelijke mededader, maar justitie heeft de onbekende persoon nog steeds niet gevonden.

Lees hier alles over de Kasteelmoord.