Nog geen doorbraak kasteelmoord

De raadkamerzitting in Brugge, eerder deze week, waar de drie verdachten van de kasteelmoord op Stijn Saelens voor het eerst sinds hun arrestatie met elkaar werden geconfronteerd heeft niet tot bekennende verklaringen geleid. Zo melden verschillende Belgische kranten. Huisarts en schoonvader van het slachtoffer, André Gyselbrecht, diens zoon en onderwereldfiguur Pierre Serry, zitten sinds vorige week vast. Serry heeft wel aangekondigd dat hij wat uit gaat leggen.

Dat lijkt inderdaad wel geboden want via hem zouden huurmoordenaars zijn benaderd, die uiteindelijk de opdracht zouden hebben geweigerd, en het lichaam van Saelens is op zijn terrein gevonden, in een put die die op zijn verzoek gegraven is door zijn neef. Er wordt nog gezocht op zijn terrein naar een 9mm pistool waarmee de moord is gepleegd.

De 61-jarige Sery zegt te willen spreken zodra zijn advocaat Hans Rieder terug is van vakantie.

De drie verdachten hebben beroep aangetekend tegen de verlenging van hun aanhouding. Binnen de twee weken verschijnen André G. (61), zijn zoon Peter (33) en Pierre S. (61) voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) van Gent.

De in België beroemde advocaat Jef Vermassen is advocaat van André Gyselbrecht. Hij stond ook diens dochter Elisabeth (nu weduwe van Saelens) vorig jaar bij in een vermeende incestzaak. Een kindermeisje zou Saelens hebben betrapt met zijn dochtertje, met dat verhaal stapte André Gyselbrecht destijds naar de politie, hij betaalde en contacteerde Vermassen persoonlijk.

Die incestzaak kreeg geen strafrechterlijk gevolg omdat er geen strafbare feiten werden vastgesteld.

Zie verder HBVL.

Eerdere berichten over de Saelens-zaak.