Katja bleek later “Satudarah-lid”

Een man die zich vorig jaar in seksadvertenties als sexy vrouw presenteerde ontpopte zich vervolgens op de seksafspraak als ‘Satudarah-lid’, hetgeen hij niet was. De boomlange John van den H. (34) perste vervolgens de op seks beluste mannen af.

Geslachtsdeel

Dinsdag stond hij terecht voor de rechtbank in Almelo. De officier van justitie heeft twee jaar cel geëist voor afpersing. Van den H. (34) maakte een afspraak en als de heren tenminste geen ‘kleerkasten’ waren vroeg hij geld of dwong hij hen te gaan pinnen met hem.

Hij adverteerde op sites als sexjobs.nl met een leuke foto van een vrouw en vroeg de mannen foto’s van hun geslachtsdeel te sturen. Als mannen niet vlot betaalden dreigde hij hun vrouw op de hoogte te brengen of met geweld.

Prostituee

Justitie schat dat Van den H. ruim 36.000 euro criminele winst maakte. Hij meeste geld dat hij zo binnenhaalde bracht hij op zijn beurt weer naar een prostituee op wie hij verliefd geworden was. Met die vrouw ging hij uit en maakte een gezamenlijke zonvakantie naar Curacao, en hij kocht sieraden voor haar.

Van den H. is zwakbegaafd, had een Wajong-uitkering en ook verdiensten als portier en stratenmaker. Tegen zijn vriendin Lisa S. is 100 uur werkstraf geëist voor het meeprofiteren.

Zie meer in TC/ Tubantia en op de twitter timeline van RTV-Oost.