De katten-killer kan gevaarlijk worden

In Croydon (VK) is een dierenbeul actief die in een jaar tijd al zeker 400 katten, konijnen en andere kleine dieren op sadistische wijze heeft gedood. De vrees bestaat dat hij ook onder mensen slachtoffers zal maken.

Onthoofd

De dierenmoordenaar heeft steeds dezelfde modus operandi. Hij knipt of snijdt de staart af, onthooft het dier, haalt ingewanden eruit en exposeert de resten op een opmerkelijke manier zodat ze gevonden worden door publiek, en liefst voor de eigenaars van de dieren. Bijvoorbeeld in hun tuin of voor een raam.

Precisie

Het snijden gaat met een zekere chirurgische precisie. Hij (of zij) opereert slim want hij doodt alleen als hij buiten het zicht van bewakingscamera’s is. De dieren worden gelokt met rauw vlees en vervolgens met een stomp voorwerp doodgeslagen.

Seriemoordenaars

De politie vermoedt dat de killer sinds 2015 bezig is. De frequentie lijkt de laatste maanden toe te nemen.

Er is een aangetoond verband is tussen systematisch mishandelen van dieren en het gedrag van seriemoordenaars. Heel vaak zijn zijn psychopathische seriemoordenaars begonnen als dierenbeul of combineren ze het vermoorden van mensen en dieren. In Britse media heeft de politie de vrees uitgesproken dat de dader ook mensen als prooi zal gaan zien.

Een andere eigenschap van sommige seriemoordenaars is dat ze het aantal slachtoffers moeten vergroten om eenzelfde voldoening te kunnen krijgen.

Van seriemoordenaars is ook bekend dat ze vaak het liefst werken in een vertrouwde omgeving komt. Daarom wordt vermoed dat de dader zelf afkomstig is uit Croydon, een zuidelijke voorstad van Londen.