Keel advocate doorgesneden in Marseille

De advocate Raymonde Talbot is vrijdag dood gevonden in haar kantoor in Marseille. Haar keel is doorgesneden en ze had verschillende verwondingen aan de linkerkant van haar rug en aan haar sleutelbeen. Of de moord iets te maken heeft met de vele criminele afrekeningen in Marseille, is niet duidelijk.

Talbot werd ondekt door haar partner in hun kantoor aan de Rue Saint-Ferreol, de belangrijkste winkelstraat van Marseille. Haar kantoor zat op slot en ze lag uitgestrekt achter haar bureau. Eerder twijfelde de politie of het daadwerkelijk ging om een moord. De officier van justitie zegt nu dat het duidelijk is dat Talbot door een misdrijf om het leven is gekomen, onder meer vanwege de aard van de verwondingen.

Er is geen wapen gevonden in het kantoor. De politie is bezig met buurtonderzoek en bekijkt de videobanden van vijf camera’s in de winkelstraat. Het zal niet meevallen om de daders op de beelden te herkennen, het was erg druk in de straat omdat veel mensen al bezig zijn met kerstinkopen.

De politie heeft geen idee wat het motief voor de moord is. In de Franse pers wordt gespeculeerd dat het iets te maken heeft met de vele afrekeningen onder drugsbendes dit jaar in en rond Marseille.

Lees ook:

Marseille: nieuwe agenten en dubbele moord

Omstreden eenheid politie Marseille aangepakt

Drugsoorlog Marseille: 9 maanden, 20 moorden

Nieuw slachtoffer in drugsoorlog Marseille

Opnieuw twee lijken in Marseille