De keel doorgesneden en uit het raam gegooid

Tegen de 40-jarige Ludovic Z. heeft het Openbaar Ministerie in België vandaag dertig jaar cel geëist. In mei 2015 zou hij de woning van zijn ex-vriendin Dorina Stef (37) zijn binnengedrongen en haar hebben gegijzeld. Voor de ogen van buurtbewoners op straat en de opgetrommelde politie sneed hij de vrouw de keel door en gooide haar naar beneden. 

Volgens Z., een Slowaak van Roemeense origine, is de dood van zijn ex-vriendin de schuld van de politie. Hij beweert dat hij het slachtoffer is van een complot van de rechterlijke macht.

Onderbuurman

Z. drong in de nacht van 26 op 27 mei 2015 eerst de woning binnen van de onderbuurman van Dorina Stef. Hij bedreigde de man met een mes en knevelde hem met tape. Om tien uur ’s ochtends dwong hij de buurman naar de deur van Stef te gaan. Toen hij aanklopte deed Stef de deur open. Z. drong daarop het appartement van zijn ex-vriendin binnen en bedreigde de vrouw met een groot mes.

Politie

De boel escaleerde verder toen de politie arriveerde. Op het moment dat de agenten de deur van het appartement aan de Graaf van Hoornestraat in Antwerpen wilden forceren sneed Z. de keel door van zijn ex-vriendin die hij op de vensterbank had geplaatst. Daarna gooide hij de vrouw van drie hoog uit het raam. Dorina Stef, moeder van een jongetje van zes jaar, stierf ter plekke. Zowel de politie, als de buurman en talloze omstanders op straat waren getuigen van de moord. Het jongetje woont inmiddels bij zijn biologische vader. Die zei in de rechtszaal: ‘Ik hoop dat Z. de rest van zijn leven in de gevangenis wordt opgesloten. Mijn zoontje vraagt elke dag waarom Z. zijn moeder heeft vermoord.’

Ludovic Z. kon de breuk met zijn ex-vriendin niet verkroppen.

Meer in De Gazet van Antwerpen.

Foto hieronder: slachtoffer Dorina Stef.