Keith Bakker toegetakeld in cel (update)

Therapeut Keith Bakker, die veroordeeld werd tot vijf jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik, is onlangs in de gevangenis van Lelystad mishandeld door medegedetineerden. Dat zei hij giateren in het televisieprogramma Profiel van omroep Human. ‘Als de hel bestaat, dan zit ik er in’, zegt hij. Uitzending na de break.

Bakker werd aangevallen zijn zijn cel, kort na de overplaatsing vanuit de P.I. Almere. Bakker zegt in de uitzending: “Ik ben heel zwaar aangevallen. Het is echt heel heftig hier, heel erg. Ze horen woorden als ‘verkrachter’ en je kunt niet uitleggen aan iemand, terwijl die jou in elkaar beukt dat je absoluut geen verkrachter bent.”

John van den Heuvel bevestigde gisteren in RTL Boulevard dat er een incident met Bakker is geweest in de P.I. Lelystad en dat hij apart is gezet. 

De hele documentaire hier (het bewuste fragment begint op 23’42):


Bekijk de video in andere formaten.

Keith Bakker spreekt met Profiel telefonisch vanuit de gevangenis, in het eerste interview sinds zijn veroordeling. Bakker betuigt in de uitzending nogmaals spijt aan de zijn slachtoffers en zegt dat die spijt oprecht is. Hij ziet af van hoger beroep en wil zich concentreren op zijn detentie. ‘De werkelijkheid is dat het gewoon één grote brok ellende is. Ik moet nu echt puur overleven hier binnen. Als de hel bestaat, dan zit ik er in.’

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie wil de mishandeling bevestigen noch ontkennen, omdat Justitie nooit mededelingen doet over individuele gedetineerden. Een woordvoerder bevestigt wel dat zedendelinquenten het in de gevangenis vaak lastig hebben.