Kempi: geen cel, wel proeftijd van drie jaar

De Helmonder Jerrely Slijger, alias rapper Kempi, is door de rechtbank in Den Bosch donderdagochtend veroordeeld tot een voorwaardelijke straf voor mishandeling van zijn ex-vriendin. Tijdens de zitting van de politierechter werd hij volgens het Brabants Dagblad door drie agenten uit de zaal verwijderd.

Duivel

Kempi (31) zei onder meer ‘helemaal klaar’ te zijn met ‘deze shit’. Ook stelde hij tegen de rechter, toen deze hem het zwijgen wilde opleggen: ‘Nee, jij moet naar mij luisteren, jullie zijn de duivel.’ Toen hij was afgekoeld mocht hij weer terugkomen om het het vonnis van de rechter te horen.

Pistool

De officier van justitie sprak van zware mishandeling omdat Kempi vorig jaar een vriendin wilde wurgen. Nadat de politie hem uit huis had gehaald vonden agenten op straat een pistool. Kempi zei dat zijn vriendin tijdens een ruzie het pistool had getrokken en op hem had gericht. Het pistool zou later door de vrouw op straat zijn gegooid.

Persoonlijkheidsstoornis

De officier van justitie kwam niet terug op het pistool maar eiste wel vier maanden cel voor poging tot zware mishandeling. Ze vond het straf verzwarend dat de rapper al voor een reeks feiten veroordeeld is geweest, ook voor huiselijk geweld. Ook zou hij volgens een psycholoog verminderd toerekeningsvatbaar zijn vanwege een persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekken.

Kempi zei dat het hem inmiddels persoonlijk en zakelijk goed gaat en dat hij psychische hulp krijgt.

De rechter vond niet dat er sprake is geweest van een zware mishandeling en wilde de behandeling van de rapper niet onderbreken door een celstraf. Hij veroordeelde de rapper slechts tot 50 dagen voorwaardelijk maar wel met een proeftijd van drie jaar waarin hij zich niet aan vergelijkbare feiten schuldig mag maken. Hij krijgt ook tien dagen onvoorwaardelijk, die straf is gelijk aan zijn voorarrest.

Eerdere berichten over Kempi:

Kempi krijgt een jaar celstraf (UPDATE)

OM eist 15 maanden tegen Kempi

Rapper was loverboy