Gouden ketting 89-jarige afgerukt

Afgelopen vrijdagmiddag is bij een 89-jarige vrouw in Amsterdam een gouden ketting van haar nek gerukt. Even na 15.00 uur werd er bij de vrouw aangebeld. Toen ze de voordeur opendeed zag ze een jongen staan. Deze duwde meteen de deur verder open en greep naar de gouden kettingen om haar nek. Een van de twee schoot los. Daarop sprong de jongen snel bij een andere man achterop op de fiets.

Door de kracht die de jongen gebruikte is de vrouw bij de beroving voorover op de grond gevallen. Ze had pijn en gilde om hulp. Een toegesnelde buurvrouw hielp de vrouw weer op de been. Met een ambulance is ze naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de vrouw flinke verwondingen heeft opgelopen. In haar linkerhand zitten vijf hechtingen en de linkerkant van haar gezicht is gekneusd, evenals haar benen en knieën.

De gestolen ketting is een gouden koordketting van ruim 40cm die de vrouw van haar man kreeg toen ze 25 jaar getrouwd waren.

De overval gebeurde in de Senefelderstraat in Amsterdam-Watergraafsmeer. De overvallers fietsten weg in de richting van de Kruislaan.