Keylow: ‘ik wilde documentaire over liquidaties maken’

De van opdracht geven voor meerdere liquidaties verdachte Delano “Keylow” R. heeft in een verklaring aan de politie gezegd dat hij een documentaire over liquidaties wilde maken. Volgens het Algemeen Dagblad geeft R. dat als reden voor de vondst van duizenden niet versleutelde chatberichten over liquidaties bij hem thuis.

Pensioen

Eerder bleek dat Keylow chatgesprekken die hij voerde met zijn opdrachtgevers en clubleden van MC Caloh Wagoh filmde en fotografeerde. Tegen hem en medeverdachten wordt momenteel een groot strafproces gevoerd. De gesprekken zijn wat het Openbaar Ministerie betreft keihard bewijs tegen Keylow en anderen.

Recent heeft R. in een verhoor met de recherche hierover verteld: ‘We maakten een film over liquidaties. Dat was mijn werk. Dat is mijn pensioen. (…) Ik ga niet alles op tafel gooien. Namen ga ik niet noemen. Dan gooi ik mijn eigen glazen in. (…) Er zijn contracten, facturen, chats en voltooide films.’

Verklaringen

Op de vraag van rechercheurs of hij ook een liquidatie had willen filmen zegt R.: ‘Ik wil geen liquidatie filmen. Ik zou er alleen bij staan. Voor de rest zou ik alles filmen.’

Naast het bewijs uit de chatgesprekken liggen er ook de verklaringen van kroongetuige Tony de G. die heeft verklaard dat de president van Caloh Wagoh moordopdrachten aannam van onder meer een Turkse crimineel en de voortvluchtige Ridouan Taghi. Het Openbaar Ministerie wil de MC door de rechter laten verbieden.

In december is er weer een openbare tussentijdse zitting in de zaak.

Zie ook:

Politie vond leesbare pgp-berichten gewoon op de harde schijf

Caloh Wagoh-kopstuk Keylow: rhyme or crime? (VIDEO)