Kickbokser krijgt 3,5 jaar voor pogingen doodslag

Een 27-jarige kickbokser uit Berghem heeft 3,5 jaar cel gekregen voor twee pogingen tot doodslag. De rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat hij als geoefend kickbokser in maart vorig jaar een 57-jarige Ossenaar in elkaar sloeg, aldus BN/De Stem.

Derden

Hij raakte na zijn arrestatie in het huis van bewaring in Grave in gevecht met een mede-gedetineerde. Ook dat beschouwt de rechtbank als een poging tot doodslag. De in elkaar geslagen Ossenaar was al vier jaar lang bedreigd en geïntimideerd. Hij werd kort na de vrijlating van de verdachte uit de gevangenis mishandeld. Justitie vermoedt dat de mishandeling van de Ossenaar gebeurde in opdracht van derden. Daarvoor is geen bewijs voor op tafel gekomen.

De rechtbank ziet de mishandeling als een poging tot doodslag omdat de kickbokser bewust het risico nam dat zijn slachtoffer zou overlijden door trappen tegen het hoofd.

487 dagen

De man is in 2013 tot vier jaar cel veroordeeld voor een poging tot doodslag. Hij was door goed gedrag voorlopig vrijgekomen. Omdat hij nu opnieuw in de fout is gegaan moet hij alsnog het resterende deel van zijn volledige celstraf van 487 dagen uitzitten.

Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist.