Kickbokser Mohammed J. mag aan gevechten meedoen tot proces

De van drugshandel verdachte Glory-kickbokser Mohammed J. mag zijn proces op vrije voeten afwachten. Tot hij voor moet komen is het hem ook toegestaan aan gevechten mee te doen. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Verdacht

De kickbokser moest donderdag voorkomen voor de rechtbank in Den Bosch. Daar werd onder meer duidelijk dat hij ook wordt verdacht van het witwassen van geld, voor de aankoop van een auto. Omdat twee getuigen niet op tijd konden worden gehoord, werd zijn zaak niet inhoudelijk behandeld. Dit schrijft het Brabants Dagblad.

Herstellen

De rechtbank ging akkoord met de door zijn advocaat gevraagde schorsing van de voorlopige hechtenis van J., als Glory-kickbokser ook wel The Destroyer genoemd. Dit kan het hem mogelijk maken te herstellen van zijn blessure en weer in de ring te stappen. J. mag Nederland niet verlaten, behalve voor de wedstrijden van de bokspromotor. Hij moet zich ook bij de politie melden voor een extra verhoor.

Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers krijgt van de rechtbank twee weken de tijd om de nieuwe aantijgingen te onderzoeken.

Mohammed J. werd in 2018 al eens veroordeeld, voor deelname aan twee vechtpartijen, waarvan eentje in de rechtbank zelf.