Kickbokser slaat Belgische cipiers het ziekenhuis in

De gedetineerde kickbokser Abdelali El Oualkadi (foto) heeft in de gevangenis van Mechelen 4 bewaarders zodanig mishandeld dat ze zich in een ziekenhuis aan hun verwondingen moesten laten behandelen. De 30-jarige El Oualkadi zit een straf uit van 10 jaar voor betrokkenheid bij een schietpartij. 

Het geweld ontstond zondagmiddag nadat de gevangene had gehoord dat hij één keer mocht luchten in plaats van de gebruikelijke twee maal. Pas na enige tijd kon El Oualkadi met behulp van agenten worden overgebracht naar de isoleercel.

Reputatie

De Mechelse kickbokser heeft een gewelddadige reputatie. Eerder mishandelde hij 8 agenten, waarvan er eentje een maand arbeidsongeschikt was. Voor die mishandeling kreeg hij 2 jaar cel. Tegen de onderzoeksrechter zei hij toen: ‘De mooiste dag van mijn leven moet nog komen. De dag dat ik een van de flikken (agenten – red.) zijn kop eraf zal snijden.’

Oksel

Later kreeg El Oualkadi ook nog eens 10 jaar cel, omdat hij in juni 2017 in Mechelen een man in zijn oksel had geschoten en een andere man in zijn been.

Verstoren 1 minuut stilte

El Oualkadi kwam in juni van dit jaar ook in het nieuws, omdat hij met enkele medegedetineerden in de gevangenis van Mechelen de 1 minuut stilte verstoorde ter nagedachtenis van de doodgeschoten agenten Soraya Belkacemi en Lucile Garcia en student Cyril Vangriecken. De drie werden door een gevangene met verlof op straat in Luik vermoord.

(Omdat in de Belgische media de naam van de verdachte voluit wordt vermeld, doen we dat hier ook.)