Kickboksorganisatie eist miljoen van Badr Hari

Kickboksorganisatie Enfusion claimt ‘ongeveer’ een miljoen euro bij Badr Hari. Volgens de organisatie pleegt Hari contractbreuk als hij in maart in Ahoy tegen Hesdy Gerges in de ring stapt. Dat gevecht wordt georganiseerd door Glory, concurrent van Enfusion. 

Enfusion claimt dat Badr Hari met hen een contract heeft afgesloten voor een gevecht in april, dat zou plaatsvinden in het sportpaleis in Antwerpen voor zo’n 18.000 man.

Schadevergoeding

Walter van Steenbrugge, de Belgische advocaat van Enfusion, zegt tegenover het AD dat ze niet meer kunnen verhinderen dat Badr Hari op 3 maart in Ahoy verschijnt. ‘Als hij contractbreuk wil plegen, kunnen wij hem niet tegenhouden.’ Wel eist de advocaat namens zijn cliënt een schadevergoeding. ‘We hebben het management van Badr Hari laten weten dat we hem aansprakelijk stellen voor de schade. We zijn aan het rekenen hoe hoog de schade is, maar het gaat om vele tonnen, richting de miljoen.’ Volgens Van Steenbrugge bestaat de kans dat ook Glory aansprakelijk wordt gesteld. ‘Want zij wisten dat Badr een contract had voor een evenement in België.’

Vervallen

Volgens Jacques de Wit, de manager en advocaat van Hari, is er inderdaad een contract met Enfusion gesloten, maar is dat komen te vervallen, omdat de organisatie niet op tijd een eerste voorschotbedrag had betaald.