Kickbokser doodgeschoten in Veghel

Kickbokser Volkan Düzgün is zaterdagochtend rond halfzeven dood in een auto op straat bij zijn huis aangetroffen. De poltie rukte massaal uit en zette ook een politiehelikopter in. Düzgün woonde in de Veghelse wijk De Scheifelaar in het zuiden van het dorp. Een voorbijganger heeft hem gevonden in een zwarte geparkeerde Mercedes S 420 en heeft de politie gewaarschuwd. Düzgün was verdachte in de zaak van de schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart eind vorig jaar.

Bij die schietpartij werd Youssef Sabbahi uit Veghel doodgeschoten. Volkan Düzgün en zijn broer Ali zijn geen verdachte van het plegen van openlijk geweld op het kickboksgala op 11 november in Zijtaart. Er is geen bewijs voor hun aandeel, zo beoordeelde het Openbaar Ministerie begin dit jaar.

Volgens Omroep Brabant zeggen buurtbewoners al vrijdagavond rond 11.30 schoten te hebben gehoord.

Bij het kickboksgala in Zijtaart ontstond een ruzie in de buurt van de ring. Vier verdachten, onder hen Volkan Düzgün, werden opgepakt. Maar het Openbaar Ministerie gaat er nu van uit dat Siamak S. uit Veghel alleen heeft gehandeld. De politie onderzoekt of er verband bestaat met de schietpartij in Zijtaart. 

Omroep Brabant: