‘Kilo’s coke en miljoen euro in woning’

In een appartement in Amsterdam-Osdorp heeft de politie in april van dit jaar zes kilo cocaïne en een miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Drie mannen uit de Dominicaanse Republiek worden verdacht van cokehandel en het bezit van de drugswinsten. Dat meldt Het Parool dinsdag.

(Beeld: archieffoto)

De politie zou de verdachten op het spoor zijn gekomen na tips uit de buurt en door informatie uit een ander onderzoek.

Tijdens de observatie van een appartement aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-Osdorp zouden rechercheurs hebben gezien dat er een zware sporttas uit een zwarte BMW werd gehaald, meldt Het Parool.

Coke en geld

Vervolgens zou een arrestatieteam het pand zijn binnengevallen en daar werd zes kilo coke aangetroffen en een miljoen euro aan contant geld. Een groot gedeelte van het bedrag, bijna een miljoen, zat in de tas.

Volgens Het Parool werd de cocaïne in de keuken van het appartement aangetroffen. Ook werd er in twee andere woningen in Amsterdam-Osdorp coke aangetroffen.

Klacht

Sjoerd van Berge Henegouwen, advocaat van een van de verdachten, vindt dat de inval in de woning onrechtmatig was, omdat de recherche te weinig informatie had om de woningen binnen te vallen. Hij heeft een klacht ingediend bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, aldus Het Parool