Kilo’s chrystal meth in spookwoning

In een appartement aan de Kees Pijlstraat in Rotterdam-Zuid trof de politie woensdag ruim 13 kilo crystal meth en 1,2 kilo cocaïne aan. Een 35-jarige man die aanwezig was is aangehouden.

Spookwoning

Op het adres stond niemand ingeschreven. Toch registreerde de politie dat er kennelijk gewoond werd. Agenten belden aan en er werd opengedaan. De man verklaarde in het appartement te wonen.

Verpakkingsmaterialen

Toen de agenten rondkeken, zagen ze in de keuken weegschaaltjes en verpakkingsmaterialen die gebruikt kunnen worden bij de handel in drugs. In de slaapkamer zagen ze een tas waaruit een blok stak. Omdat het herkend werd als waarschijnlijk cocaïne, hielden de politiemannen de bewoner aan.

Verder zoeken in het huis leverde 13,3 kilo chrystal meth op, en 1.500 euro aan bankbiljetten. Het is een opmerkelijke vondst, methamfetamine is in tegenstelling tot de Verenigde Staten in Nederland nauwelijks populair.

Het pakket in de tas bleek na forensische testen 1,2 kilo cocaïne te bevatten. De man zit vast en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Of hij de eigenaar was van de drugs is niet bekend.