Kilo’s drugs, wapens en zwaar vuurwerk bij controle opslagboxen

De politie heeft donderdag tijdens een controleactie bij een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen. Er zijn 6 kilo hasj, 1800 xtc-pillen, 1 kilo MMC, een halve kilo cocaïne, 500 lsd-zegels en 15 liter GHB in beslag genomen. Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.

Speurhond

Tijdens de zogeheten Out-of-the-Box controle zijn alle opslagboxen met een speurhond doorzocht. De reden voor de controle is dat de gemeente regelmatig constateert dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld. Dat kan in sommige gevallen leiden tot brandgevaar en overlast.

Kilo’s drugs

Nadat de speurhond aansloeg bij één van de boxen troffen de controleurs verschillende soorten drugs aan, waaronder 6 kilo hasj, een bigshopper met 1800 xtc-pillen, 1 kilo MMC-designerdrugs, een tas gevuld met een halve kilo cocaïne, 500 lsd-zegels en zo’n 15 liter met een nog onbekende vloeistof, vermoedelijk GHB.

Sealbags

Ook lag er verpakkingsmateriaal, zoals sealbags, een sealmachine en ponypacks. Daarnaast werden zes cobra’s, een vuurwapen, munitie en een boksbeugel aangetroffen. De politie heeft de gegevens van de eigenaar van de box en de camerabeelden gevorderd en heeft de zaak in onderzoek.