Kilo’s xtc en vuurwapen in drugslab Maartensdijk

De politie heeft donderdagmiddag bij een inval in een schuur in Maartensdijk (Utrecht) een drugslab aangetroffen. Daarbij zijn twee mannen aangehouden en werden enkele kilo’s aan xtc-pillen en een vuurwapen gevonden. Ook zijn tabletteermachines, mixers en stempels in beslag genomen. Dit alles zat verborgen achter een kast.

Roze stof

Na rechercheonderzoek viel de politie donderdagmiddag een schuur bij een boerderij in Maartensdijk binnen. Rechercheurs troffen hier twee mannen aan die onder een roze stof zaten. In eerste instantie leek de schuur een gewone schuur maar na verder onderzoek bleek dat een kast moest worden weggeschoven om bij een verborgen ruimte te komen.

Daar werd een compleet ingericht drugslab aangetroffen, van grondstof tot eindproduct, inclusief een mix- en zeefruimte. Er werden enkele kilo’s xtc-pillen, tabletteermachines en bijbehorende stempels aangetroffen. Ook werd een vuurwapen aangetroffen.

Doorzoekingen

Door rechercheurs van de Landelijke Recherche werden in twee woningen in Uithoorn en Maarssen doorzoekingen gedaan, waar eveneens enkele kilo’s drugs en een alarmpistool werden aangetroffen. De politie gaat verder met het onderzoek. Twee mannen van 36 en 50 uit Uithoorn en Maarssen zitten vast.