Kim Dotcom in de tegenaanval

De Duitser Kim Dotcom van Megaupload, die wordt verdacht van copyright-fraude in de Verenigde Staten heeft vanuit Nieuw-Zeeland de aanval ingezet op de Amerikaanse autoriteiten die hem willen vervolgen en om zijn uitlevering vragen. Middels de website kim.com gaat hij proberen een protestbeweging tegen zijn uitlevering en vervolging op gang te krijgen. Hij heeft ook een protestsong ingezongen en op YouTube geplaatst.

Dotcom is op dit moment op borgtocht vrij terwijl zijn 25 advocaten zijn uitlevering naar de VS proberen tegen te houden.

Volgens hem heeft de VS ‘de oorlog verklaard aan het internet’. Hij wil dat Amerikanen op 5 november tegen president Barack Obama stemmen als deze niet zorgt dat de zaak tegen Dotcom wordt geseponeerd. ‘Mensen moeten begrijpen hoe gevaarlijk de Megaupload-zaak is. We waren altijd een goede burger en betaalden altijd netjes voor rechten en autoriteiten. Ze kunnen de zaak niet winnen want er was nooit sprake van criminaliteit.’ Kim vindt: ‘Hollywood is in control of politics’.

Volgens de FBI schond Megaupload ter waarde van 500 miljoen dollar aan copyrights, onder meer door illegale kopieën van films te bewaren op de servers.

Zijn protestliedje heet Whatever happened to change, Mr. President? Het gaat van: Let’s get together, let’s all unite, or they’ll blame it on the copyright. Met aanstekelijk Duits accent.

Op Youtube heeft het filmpje nu ruim 500.000 hits.

{youtube}MokNvbiRqCM{/youtube}