Kim Dotcom: naar VS, voor een prijs

Kim Dotcom en zijn Megaupload medeverdachten, onder wie de Nederlander Bram van der K., willen de juridische impasse in Nieuw-Zeeland over uitlvering naar de Verenigde Staten doorbreken. Dotcom heeft aangeboden naar de VS te vliegen en de uitleveringszaak te laten rusten, onder voorwaarden. Hij zegt garantie op een eerlijk proces te willen en geld om de families te ondersteunen en voor juridische bijstand. 

Dotcom en zeven mede-verdachten van MegaUpload worden ervan verdacht door de FBI middels een criminele samenzwering copyrights te hebben geschonden ter waarden van 500 miljoen dollar. De FBI heeftbeslag gelegd op vele servers en bankrekeningen wereldwijd.

Dotcom twitterde vandaag vanuit Nieuw-Zeeland: ‘Hey Ministeri van Justitie, we willen naar de VS. Uitlevereing niet nodig. We willen op borgtocht vrij, banktegoeden terug voor advocaten en levensonderhoud.’

De Duitse filesharing-tycoon Kim Schmitz heeft met zijn medeverdachten een team van 25 advocaten in vier landen aan het werk. Die advocaten zijn nog niet betaald.

Zie verder Wired