Kim Dotcom neemt plaat op (update)

Megaupload-oprichter Kim Dotcom neemt met bekende artiesten, die hem steunen in zijn rechtszaak, een plaat op. Hij heeft hiervoor toestemming gekregen van de rechter in Nieuw-Zeeland. Dotcom is op borgtocht vrijgelaten maar nog wel verdachte in de zaak. Hij staat onder electronische toezicht en mag alleen naar plaatsen reizen waarvoor hij vantevoren toestemming heeft van de rechter. Vandaag kreeg hij ondermeer verlof om gebruik te maken van een opnamestudio en het zwembad van zijn inbeslag genomen villa in Auckland. Beelden na de break.

Kim Dotcom (alias van Kim Schmitz) heeft rugklachten en wist de rechter ervan te overtuigen dat hij dagelijks therapeutisch een uur moet zwemmen. Hij kreeg hiervoor toestemming, mits hij een vast tijdstip afspreekt en zich meldt bij zijn probation officer.

Zijn aanwezigheid in de geluidsstudio wordt beperkt tot twee dagdelen per week. Hij moet dan een foto van zichzelf sturen naar Justitie om te bewijzen dat hij echt in de studio is. Grapje van de rechter: “Er zitten zeker wel copyrights op die CD van u?”. De officier van justitie had bezwaar gemaakt wegens vluchtgevaar, beweerde dat Dotcom een prive-jet zou kunnen regelen om het land te verlaten, maar de rechter ging daar niet in mee. Kim kreeg ook toestemming van de rechtbank om met zijn mede-verdachten te vergaderen ter voorbereiding op zijn rechtszaak. En hij mag het internet weer op met zijn computer, eerder was hem dat verboden.

TV-reportage over de bail hearing bij TV Nieuw Zeeland

Eerdere artikelen over Kim Dotcom:

Het bizarre leven van Kim Dot IL

Kim Dotcom in de tegenaanval

Het geheim van Megaupload