Kim Dotcom in de tegenaanval

Justitie in Nieuw-Zeeland heeft een vormfout gemaakt bij de beslaglegging op het huis en de bezittingen van Kim Dotcom. De oprichter van Megaupload had ondermeer een indrukwekkend wagenpark op zijn landgoed in Auckland staan, maar het conservatoir beslag daarop is ongeldig, zo hebben zijn advocaten ontdekt. Intussen vecht Kim Dotcom ook op andere fronten terug. Deze week gaf hij zijn eerste tv-interview na zijn arrestattie. Video na de break.

De New Zealand Herald bericht dit weekend over de vormfouten bij de beslaglegging. De blunder zou ertoe kunnen leiden dat Kim Dotcom (echte naam Kim Schmitz) al zijn bezittingen terug krijgt. Zijn villa van 25 miljoen dollar en zijn wagenpark met tientallen luxe Mercedessen, voorzien van bizarre ego-nummerplaten.

Intussen vecht Kim ook in de media terug. Hij gaf eerder deze week zijn eerste tv-interview aan de Nieuw Zeelandse omroep. Daarin beklaagt hij zich over de ongelijke behandeling die Megaupload krijgt. “Ook Google laat mensen bestanden opslaan en delen, waarom worden die niet aangepakt en wij wel?”

Hij vertelt in het interview dat er bij Megaupload elke seconde 800 bestanden werden gedownload. “Wij konden niet als een politieman al die bestanden checken op copyrights”, aldus Schmitz.