Kinderhandel in Egypte

De Egyptische politie zegt een criminele organisatie te hebben ontmanteld die in kinderen handelde. Baby’s zouden zijn verhandeld voor bedragen rond de 450 euro. Er zijn vijf mensen aangehouden. Ze worden ervan verdacht 300 baby’s te hebben verkocht. Onder de verdachten zijn een arts en twee verpleegkundigen van een ziekenhuis in de hoofdstad Caïro. Dat meldt de Wereldomroep.

De directeur van het ziekenhuis is ook verdacht maar is nog voortvluchtig. De groep zou ongeveer drie jaar lang aan het werk zijn geweest.

De kinderen werden ingekocht bij vrouwen die hun kind wilden afstaan voor geld. Bij vrouwen die in verwachting waren en geen abortus meer konden ondergaan werden ook baby’s middels een keizersnede ter wereld gebracht. Ook deze moeders hadden toestemming gegeven hun baby te verkopen. 

Klanten waren bemiddelde vrouwen die geen kinderen konden krijgen. Voor hen was adoptie geen mogelijkheid omdat adoptie in Egypte illegaal is. Abortus is alleen toegestaan als het leven van de moeder gevaar loopt.

In 2009 is een Amerikaans stel in Egypte veroordeeld nadat het een kind had gekocht uit een weeshuis.