Kindermoordenaar Emden gepakt

Een 18-jarige jongen heeft aan de Duitse politie bekend dat hij vorige week in het Duitse Emden, vlakbij Delfzijl, het 11-jarige meisje Lena heeft gedood. De verdenking komt doordat het dna van de jongen matcht met dna dat gevonden is bij het gedode meisje. De man wordt ook verdacht van een posging tot aanranding van een jogger in een park in Emden. De politie heeft laten weten het motief van de jongen ‘seksueel’ is.

Het meisje is misbruikt en ernstig mishandeld voordat ze is vermoord. Ze had kort voordat ze werd gevonden eendjes gevoerd met een vriendje en was naar een bioscoop geweest. Ze is vermoord in een parkeergarage. 

De verdachte is een sportieve jongen die aan de wedstrijdsport parkour doet, een sport waarbij hindernissen in de openbare ruimte moeten worden genomen. Hij gebruikte de parkeergarage als trainingsparcours.

Een 17-jarige jongen was aanvankelijk verdacht maar die is vrijdag weer vrijgelaten. Hij is ondergedoken omdat er op internet bedreigingen tegen hem werden geuit en werd opgeroepen tot geweld tegen hem.