Klaas Otto aan het woord over zijn “liefje”

Voormalig president van No Surrender Klaas Otto staat vrijdag weer voor de rechtbank in Breda, in een voorbereidende zitting. Otto wordt verdacht van onder meer afpersing. Op de agenda staat zeker de verhouding die Otto had met een medewerkster van Defensie.

Verklaringen

Deze vrouw was verdachte van doorgeven van ambtsgeheimen aan Otto maar zat hiervoor maar drie dagen vast. Afgelopen week bleek dat De Telegraaf verklaringen die deze vrouw tegenover de politie aflegde heeft ingezien. De advocaat van Otto, Louis de Leon, beschikt niet over deze stukken. Hij heeft aangekondigd de rechtbank te zullen vragen op de hoogte te worden gesteld van wat deze vrouw over zijn client heeft gezegd.

Op de laatste zitting bleek dat Klaas Otto grote behoefte had om zijn kant van het verhaal aan de rechtbank voor te houden. Dat zal verwachting ook vandaag het geval zijn.

Afpersingen

Otto wordt verdacht van bedreigingen, afpersing en witwassen. Klaas Otto handelde in dure auto’s. In 2015 schoot in België ene Joop M. hem in de schouder. Deze Joop M. beschuldigde Otto van afpersing. Dat doet ook een kickbokser, die hem er ook van beticht opdracht te hebben gegeven voor het gooien van een handgranaat en brandstichting. Doelwit was een voormalige zakelijke relatie van Otto, die zich sindsdien niet meer in Nederland heeft laten zien. Uit angst, zegt het OM.

Zie ook:

12 jaar geëist voor schieten op Klaas Otto

OM: geen schending ambtsgeheim “liefje” Otto (UPDATE)

No Surrender-lid klapt uit de school

Otto had relatie met Defensie-ambtenaar (UPDATE)