Klaas Otto claimt aanslag op leven

De oprichter van de motorclub No Surrender denkt dat hij aan een liquidatiepoging is ontsnapt. Klaas Otto staat deze weken terecht voor witwassen en afpersing. De man die hij van het plannen van de aanslag beschuldigt, ontkent.

In de val gelokt

Otto claimt dat hij in de val is gelokt door Piet S., een belangrijke getuige in de strafzaak tegen de voormalige voorman van de motorclub. S. zou Otto op 15 februari hebben willen laten vermoorden, nadat S. hem bij hem thuis had uitgenodigd.

Capuchons

Piet S. zou toen nadrukkelijk hebben gevraagd met welke auto Otto zou komen. Otto wisselde daarop van wagen, en zag bij de ingang van het woonwagenkamp in Etten-Leur een auto staan met daarin twee mannen met capuchons op. Achteraf denkt hij dat deze mannen hem hadden willen ombrengen.

Otto’s advocaat Louis de Leon, in BN De Stem van zaterdag: ‘Mijn cliënt is ervan overtuigd dat hij die dag in de val is gelokt, maar dat de aanslag door puur toeval niet is uitgevoerd. In plaats van met een rood Fiatje te komen, heeft hij zich in een witte Mercedes weg laten brengen.’

Beschuldiging

Piet S. zit momenteel vast voor witwassen, en is in beeld bij justitie in het onderzoek 26Koper, voor het mogelijk leveren van wapens. Ook ondervraagt de politie hem in verband met de liquidatie van Peet van der Linde in Breda, op 6 januari. Nu komt daar een beschuldiging bij van het beramen van een moordaanslag op de voormalige leider van No Surrender.

Geen aangifte

Klaas Otto heeft geen aangifte gedaan van een mogelijke aanslag. Zijn advocaat gaat ervan uit dat de politie hier wel van op de hoogte is. ‘Mijn cliënt zit in de cel en alle telefoongesprekken die ik met hem voer, worden afgeluisterd’, zegt hij in de krant. De advocaat van S., Alex Admiraal, ontkent namens S. de verdenking van de moord op Van der Linde. Op de verdenking door Otto wil hij ‘niet eens reageren’.

Klaas Otto, Piet S., en Peet van der Linden kwamen geregeld bij elkaar over de vloer, voor deze gebeurtenissen plaatsvonden.

Lees hier meer over Klaas Otto:

Klaas Otto stopt als president van No Surrender

Klaas Otto weer leider van No Surrender

Inval in woning Klaas Otto (VIDEO)

Justitie start nader onderzoek op Klaas Otto

‘Klaas Otto beraamde liquidatie’