Klaas Otto komt op vrije voeten

De oud-leider van motorclub No Surrender Klaas Otto komt volgende week maandag op vrije voeten. De rechtbank in Breda schorste maandag zijn voorlopig hechtenis.

Enkelband

Hij krijgt wel huisarrest en een enkelband zodat de politie kan controleren dat hij geen contact opneemt met personen in het dossier die aangifte tegen hem deden of met getuigen. Otto is onder meer verdacht van het opdracht geven voor brandstichting, afpersing en witwassen.

September

De rechter-commissaris zal in het onderzoek nog verschillende getuigen horen. De inhoudelijke behandeling van de zaak die stamt uit 2012 wordt niet voor september verwacht. Otto zit vast sinds juli 2016 in een relatief zwaar regime waarin hij geen goede toegang heeft tot zijn dossier om zijn verdediging voor te bereiden. De rechtbank vindt dat nu zijn persoonlijke belang zwaarder moet wegen dan het belang van het Openbaar Ministerie om hem vast te houden. Het OM was fel tegen zijn vrijlating omdat dit risico’s met zich mee zou brengen voor onder meer herhaling.

Vriendin Klaas Otto blijft drie maanden vast (UPDATE)

De (logistieke) nachtmerrie van de crimefighter

Veroordeling voor schieten op Klaas Otto

Harde woorden over Klaas Otto (UPDATE)

Klaas Otto aan het woord over zijn “liefje”