Klaas Otto krijgt taps medegevangenen

Klaas Otto, de oprichter van motorclub No Surrender, heeft door een blunder van de politie tapgesprekken van medegevangenen ontvangen, en kunnen afluisteren.

Fout

De oprichter van de motorclub zit op het moment in voorarrest, als verdachte in diverse strafzaken. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing, bedreiging, witwassen, beïnvloeding van getuigen, mishandeling en brandstichting. Als voorbereiding op zijn verdediging kreeg hij van de rechter toestemming om de gesprekken die hij vanuit de gevangenis voerde, terug te kunnen luisteren. Maar door een fout zijn ook gesprekken van medegevangenen bij hem afgeleverd.

Onrust

De Brabantse politie bevestigt dit tegenover het ANP. Zij onderzoekt op het moment hoeveel opnames het zijn, en hoe het heeft kunnen gebeuren. De blunder zou voor onrust zorgen in de gevangenis De Torentijd in Middelburg, meldt De Telegraaf. Er doen verhalen de ronde dat Otto medegevangenen zou manipuleren met kennis uit de telefoongesprekken. Otto’s advocaat Louis de Leon noemt dit ‘geruchten’, en stelt dat zijn cliënt zich als een ‘modelgevangene’ gedraagt.

Lees hier meer

50K voor ontlastende tips Klaas Otto

Nieuwe zetten in het schaakspel rond Klaas Otto

OM wil Klaas Otto dagvaarden voor mishandeling

‘Advocaat Klaas Otto at bewijsmateriaal op’

Klaas Otto claimt aanslag op leven