Klaas Otto stopt als president van No Surrender

Klaas Otto legt zijn functie als president van No Surrender neer. Hij wil bij de politie een verklaring wil afleggen tegen Joop M., de man die hem eerder deze maand beschoot. De gedragscode van de MC verbiedt het om te spreken met de politie.

Aangifte

Otto ziet nu echter reden om dit wel te doen. Deze week stapte de advocaat van de dader naar de media met de mededeling dat hij zou zijn afgeperst door Otto. In De Telegraaf zegt Otto: ‘Interne regels binnen de motorclub verbieden het de leden om met de politie te praten. Ik wil per se aangifte doen. Dus rest me niets anders de club te verlaten.’

Halsstreek

Otto overleefde op 20 maart ternauwernood een aanslag op zijn leven toen Joop M. hem beschoot. De kogel miste ternauwernood een slagader in de halsstreek. Otto had een afspraak los van de MC met de 44-jarige autohandelaar M. in Poppel. Bij aankomst zou de man meteen een pistool hebben getrokken en hebben geprobeerd om de president van No Surrender door het hoofd te schieten.

Kletsverhaal

Otto zegt in De Telegraaf over het afpersverhaal: ‘Ik wil dat dit kletsverhaal uit de wereld gaat. Daarom ga ik aangifte doen en een verklaring afleggen.’ Volgens Otto redde zijn vriendin zijn leven omdat ze het op een gillen zette toen ze zag wat er gebeurde. ‘De dader schrok daar enorm van. Het gaf ons de gelegenheid om ervandoor te gaan’.

Zie ook:

Autohandelaar opgepakt voor aanslag op Klaas Otto

Klaas Otto niet terug de cel in

Weer celstraf geëist tegen Klaas Otto