‘Klaas Otto wordt vervolgd voor liquidaties’

De hoofdofficier van justitie in Zeeland-West-Brabant zegt ‘hard op weg’ te zijn om Klaas Otto, ex-leider van motorclub No Surrender, te vervolgen voor liquidaties. Charles van der Voort spreekt in een documentaire van misdaadjournalist John van den Heuvel.

Holleeder

Charles van der Voort zegt ook dat Otto achter de schermen nog steeds een rol speelt bij de motorclub No Surrender, ondanks zijn openbare afscheid van enige jaren geleden. Otto staat momenteel terecht in een slepende rechtszaak voor onder meer afpersing en bedreiging. Maar dat is niet ‘waarvoor hij vast hoort te zitten’, aldus Van der Voort. Hij trekt parallellen met de onderzoeken tegen Willem Holleeder, die na eerst vervolgd te zijn voor afpersing nu terechtstaat voor liquidaties.

Vriendinnen

In de documentaire Motorrijders Onder Vuur van Videoland die vanaf vrijdag te zien is zegt Van der Voort niet met welke liquidaties hij Otto in verband brengt.

Van den Heuvel schrijft dat het ‘zo goed als zeker’ gaat over de moorden op Peter van der Linde in Breda in januari van dit jaar en de moord op een oud-lid van No Surrender, Hugo van Houten, in augustus 2015 in Molenschot. In die zaken zijn ook andere verdachten in beeld c.q. veroordeeld.

Het OM zou ook naar de dood van twee ex-vriendinnen van Klaas Otto kijken die onder verdachte omstandigheden zouden zijn overleden.

De laatste berichten over de lopende zaak tegen Klaas Otto:

Proces Klaas Otto loopt ernstige vertraging op (UPDATE)

Burgemeester beschuldigt Klaas Otto

Verdachte aanslag officier van justitie vrijgelaten

OM tapte alle mobiele telefoons in PI Middelburg